Pokalbis su barmenu P.Petreikiu apie kavą

Kava – vienas mėgstamiausių ir populiariausių gėrimų pasaulyje. Apie jį sklando daugybė mitų ir istorijų. Viešbučio „Vanagupė“ barmenas ir didelis kavos mėgėjas Petras Petreikis kas rytą kviečia puodeliui kavos ir dalinasi savo mintimis apie šį gėrimą.

Kava – ritualas, narkotikas ar mada?

Petras: Jeigu kalbėti apie kavą, tai aš net savo socialinių tinklų paskyroje kiekvieną rytą pradedu nuo „Labas rytas, eime rytinės kavos…“ Man asmeniškai kava, kaip mėgėjui ir barmenui (35 metai už baro) – rytinis ritualas prilygstantis ryto maldai. Pabūsiu romantikas, tos kelios minutės su karštos, gardžios kavos puodeliu rankoje ir ryto tyla, tai kažkas tokio… tai – ryto pokalbis su savimi ir savo mintimis, susikaupimas ir  pamąstymas prieš dienos darbus.

Šiandien gyvenimas neįsivaizduojamas be kavos, ir turbūt nesuklysiu teikdamas, kad kava –  populiaresnis gėrimas nei Coca Cola, žinoma, pasaulio masteliu. Europoje turbūt  daugiausiai kavos išgeriama Italijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje.

viešbučio Vanagupė barmenas Petras Petreikis

O kaipgi kavos poveikis ?

Petras: Esu girdėjęs visokiausių hipotezių ir teiginių apie kavą: kad tai gėrimas, kuris turi  narkotinių medžiagų; kad tai gėrimas, kuris pavojingas gyvybei ….. humoras. Tiesa tame, kad kava turi kofeino, kelia tonusą, kofeinas suaktyvina centinę nervų sistemą ir t.t. Todėl ir geriame kavą.

Ar sunku atrasti skaniausią kavą?

Petras: Norint atrasti tą skaniausią kavos rūšį, reikia ragauti įvairiausias kavas ir taip tikrai atrasite sau priimtiną skonį, kuris malonus gomuriui. O be to, su kava yra taip – kuo daugiau giliniesi, tuo daugiau atsiranda paslapčių, skoniai, poskoniai, nauji aromatai, kvapai, čia kaip toj patarlėje „kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių“. Čia prasideda kavos kelio pažinimo procesas.

Kokią kavą dažniausiai geriate ir rekomenduotumėte kitiems?

Petras: Aš asmeniškai renkuosi tradicinę kavą, laisvai prieinamą mūsų prekybos centruose, ir, žinoma, tik pupeles, susimalu tik tam kartui, turiu mini, vienos sekcijos kavos aparatėlį. Ir espreso kavos puodelis džiugina sielą.

Ar galite pasidalinti kavos gamybos ypatumais?

Petras: Gamybos būdai? Daug priklauso nuo situacijos. Kai skubu būna ir lietuviška „plikitukė“, jei turiu daugiau laiko, kaičiu kavos virimo aparatą (virdulį) ant ugnies, tuomet pakanka 4 puodeliams. Vienam ar dviems puodeliams skanios kavos naudoju mini kavos aparatą. O jau kokią gerti? Gerbiamieji, tai yra Jūsų ir tik Jūsų skonio dalykas, tad galite rinktis ir ragauti juodą, su pienu, latte, capucino, espresso ir t.t. Užsukite, pagaminsiu Jūsų mėgstamos.

Restorano dovanų kuponai

Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!