Šefo namų receptas: Obuolių tartas

Restorano patiekalai Jūsų namų virtuvėje!

Šefo Sauliaus Šikšnio kulinarinėje rubrikoje pasidalinsime gerai žinomais receptais, kurie atgims originaliai patobulinti. Dalinsimės skaniais įspūdžiais, kasdieniškais įkvėpimais bei maisto serviravimo idėjomis!

Užsukite ir Jūs – pasidairyti naujų receptų, išmokti naujų kulinarinių subtilybių!

Restorano palangoje virtuvės Šefas Saulius Šikšnys

Norėdami naujausius receptus rasti pirmieji, užsisakykite naujienlaiškio prenumeratą:

Obuolių tartas

Tartos pagrindas:

  • 130 g miltų;
  • 50 g cukraus;
  • 80 g šalto sviesto;
  • Kiaušinio trynys.

Obuolių įdaras:

  • 6 vidutinio dydžio obuoliai;
  • Pusė stiklinės balto sauso vyno;
  • Trys šaukštai rudo cukraus;
  • Šaukštas medaus;
  • Arbatinis šaukštelis cinamono;
  • Kelios šviežio čiobrelio šakelės.

Spanguolių gelis:

  • Spanguolės apie 200 g;
  • Raudonas sausas vynas apie 80g;
  • Cukrus apie 160 g – galite dėti daugiau, jei mėgstate saldžiau;
  • Agaro miltelių 2-3 g – priklausomai nuo kiekio – 100g naudojama 1 g miltelių.

Gaminame:

Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, po to sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais trinkite masę, kol gausite stambius trupinius. Jei turite virtuvinį kombainą, galite trupinius išgauti pulsavimo režimo pagalba. Įmuškite kiaušinio trynį ir minkykite, kol masė sulips, tuomet suformavę rutulį, sukite į maistinę plėvelę ir pašaldykite šaldytuve bent pusvalandį, geriausia valandą. Išėmę atvėsintą tešlą iš šaldytuvo, palaikykite ją minutę kitą kambario temperatūroje – taip ji lengviau ir tolygiau kočiosis. Paviršių pabarstykite miltais ir kočiokite tešlą – jei gaminsite didelę tartaletę, kočiokite vieną didelį lakštą, jei ruošiate keletą mažesnių – tešlą padalinkite lygiais kamuoliukais ir kol vienus kočiosite, kitus laikykite šaldytuve.

Tartaletės formą patepkite sviestu, išklokite iškočiotą lakštą, subadykite šakute dugną ir vėl atvėsinkite šaldytuve bent pusvalandį. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C, traukite iš šaldytuvo atvėsintą tešlą ir uždengę aliuminio folija ar kepimo popieriumi prispauskite su pupomis, žirniais ar kokiu kitu svoriu ir kepkite apie  15 minučių (mažas tartaletes – 10-12 min.), pagrindas turi gražiai paruduoti.

Jei tartaletės pagrindui ingredientus matavome tiksliai, su obuolių įdaru nebijokite improvizuoti – nulupkite obuolius, išsimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Į įkaitintą keptuvę suberkite obuolius ir kepinkite apie 5 min., įpilkite balto vyno – kepinkite kol išgaruos vynas. Tada sudėkite rudą cukrų, medų, cinamoną, čiobrelio šakeles ir kepinkite ant labai silpnos ugnies apie 15 min. Spanguoles nuplauname, beriame į puodą, užpilame raudonu vynu, beriame cukrų ir viską kaitiname apie 30 minučių. Į sutirštėjusią masę dedame agaro miltelių, sutriname viską trintuvu ir dedame atvėsti. Atvėsusią masę pakartotinai sutriname trintuvu ir gardiname tartą – galite užspausti ant viršaus ar šalia. Jei geliui neturite laiko, visada galite pagardinti kaušeliu ledų!

Restorano dovanų kuponai

Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!