Šefo namų receptas: traški karšta silkė

Restorano patiekalai Jūsų namų virtuvėje!

Šefo Sauliaus Šikšnio kulinarinėje rubrikoje pasidalinsime gerai žinomais receptais, kurie atgims originaliai patobulinti. Dalinsimės skaniais įspūdžiais, kasdieniškais įkvėpimais bei maisto serviravimo idėjomis!

Užsukite ir Jūs – pasidairyti naujų receptų, išmokti naujų kulinarinių subtilybių!

Restorano palangoje virtuvės Šefas Saulius Šikšnys

Norėdami naujausius receptus rasti pirmieji, užsisakykite naujienlaiškio prenumeratą:

Artėjant didžiausioms metų šventėms, kurias sutiksime tik savo artimiausiame šeimos rate, sukurkime naujas tradicijas ir atraskime naujus skonius, naudodami visiems gerai žinomus produktus.

Rreikės (2 asmenims):

  • 160 g silkės file (gali būti aliejuje, sausa – tokia, kokią mėgstate Jūs);
  • 1 kiaušinis;
  • 50 – 70 g panko džiūvėsių;
  • 50-60 g virtų burokėlių;
  • 50 g Beluga lęšių;
  • 100 g grietinėlės;
  • 10-15 g krapų;
  • Pluoštelis gražgarstės
  • Šlakelis balzaminio acto;
  • Pusės šaukštelio medaus;
  • Aliejaus kepimui;
  • Druskos.
  1. Išvirkite lęšius pasūdytame vandenyje. Pasmulkinkite burokus, 2-3 cm dydžio gabalėliais. Burokus pašildykite keptuvėje su balzaminiu actu bei puse šaukštelio medaus.
  2. Pasiruoškite padažą – suplėšykite krapus ir pašildykite kartu su grietinėle – grietinėlei užvirus, trintuvu sutrinkite padažą ir toliau kaitinkite kol sutirštės, nepamirškite druskos.
  3. Silkę perpjaukite išilgai per vidurį – gausite 2 ilgas juostas, kurias dar padalinkite pusiau – gausite 4 silkių file „pirštelius“. Išplakite kiaušinį. Silkės pirštelius apvoliokite panko džiūvėsiuose, merkite į kiaušinio plakinį ir dar kartą apvoliokite panko džiūvėsiuose – gausite „pūkuotus“ pirštelius. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite pirštelius iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
  4. Lėkštės viduryje dėkite lęšius, sudėkite lęšiams iš šonų burokėlius, ant viršaus gražgarstes, tuomet silkės pirštelius. Šonuose patiekite padažą.

Restorano dovanų kuponai

Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!