Viešbučio restorane svarbiausia – sotus ir laimingas svečias

Galimybė pasimėgauti skaniu maistu jaukioje aplinkoje, kokybiški produktai, sotūs patiekalai, išskirtinis meniu, profesionalūs virtuvės šefai, malonus aptarnavimas – visa tai atrasite „Vanagupės“ viešbučio restorane.

Viešbutyje „Vanagupė“ veikia itin aukšto lygio restoranas, kurio meniu atsispindi įvairių pasaulio šalių virtuvės. Restoranui vadovauja virtuvės šefas Saulius Šikšnys. Žinių ir įkvėpimo jis sėmėsi iš žinomų Lietuvos kulinarijos meistrų – Dariaus Dobrovolsko ir Ernesto Viršilo. Kaip svarbiausią taisyklę, kuria remiasi kasdieniame darbe, šefas įvardija kokybę ir komfortą – tiek svečių, tiek personalo.

Restorano valgiaraštis ruošiamas atsižvelgiant į „Vanagupės“ lankytojų poreikius. „Sudarydamas meniu, apgalvoju ir porcijų dydį – svečias turi pasimėgauti užkandžiu, pagrindiniu patiekalu ir desertu“, teigia S. Šikšnys.

Meniu gana platus dėl to, kad svečias, poilsiaujantis ne vieną dieną, turėtų galimybę paskanauti vis kitų patiekalų. Paprastai jis keičiamas kelis kartus per metus, atsižvelgiant į sezoniškumą. Kadangi viešbutis turi nuolatinių svečių, kiekvieną savaitgalį, norėdamas juos nudžiuginti, virtuvės šefas paruošia ir specialų meniu, kuriame – keletas papildomų pasiūlymų. Patiekalams ruošti restorane naudojami ne tik vietiniai, bet ir ypač aukštos kokybės atvežtiniai produktai.

Lankytojų ypač pamėgti patiekalai, kurių jie specialiai atvyksta dar sykį paskanauti, – ypatingoji „Vanagupės“ žuvienė bei garsieji čia pat gaminami makaronai. Jų receptūra nesikeičia – atnaujinami tik priedai. Taigi jeigu šių valgių dar neragavote, būtinai užsukite į mūsų restoraną.

Atnaujintas vynraštis

„Vanagupės“ restoranas gali pasigirti išskirtiniu vynraščiu, kurį sudaro Prancūzijos, Italijos, Ispanijos ir kitų vyno tradicijomis garsėjančių kraštų gėrimai. Platus vyno pasirinkimas ypač svarbus norintiesiems atrasti tobulą gėrimo ir maisto harmoniją.

Bendradarbiaujant su profesionalu someljė Tomu Skunčiku, į vynraštį įtrauktas ekologiškas ir biodinaminis vynas, atspindintis šiuolaikinės virtuvės tendencijas – grįžti prie ištakų, valgyti ir gerti natūralų, sveiką, be chemikalų užaugintą maistą bei vyną.

Visavertei viešnagei – skirtingos restorano erdvės

Viešbučio „Vanagupė“ restorane yra beveik 90 vietų. Ankstyvą rytą pusryčiaudami, saulėtą popietę ar maloniais vasaros vakarais svečiai kviečiami mėgautis valgiais bei gėrimais 40-ies vietų lauko terasoje. Bene labiausiai svečių laukiamas – grilio sezonas. Pastatome grilį lauko terasoje ir lankytojams matant, ruošiame mėsos, daržovių patiekalus“, – pasakoja S. Šikšnys.

Šalia restorano iki vėlumos taip pat veikia ir Lobby baras, o greta šildomo lauko baseino – vasaros baras, kuriame teikiami lengvi užkandžiai bei gėrimai. Greta restorano įrengtoje pobūvių salėje, kurioje telpa iki 150 asmenų, organizuojamos tiek privačios šventės (vestuvės, krikštynos ir kt.), tiek įmonių renginiai. Šioms ypatingoms progoms, atsižvelgiant į klientų pageidavimus bei vizijas, kaip turi atrodyti šventinis stalas, ruošiami specialūs meniu, skirti tik tai konkrečiai šventei.

Vakarienė restorane „Vanagupė“

Jei pasiilgote mylimo žmogaus artumo ir laiko, skirto tik vienas kitam, nedvejokite ir sukurkite mažytę, bet labai malonią ir gurmanišką šventę prabangiame restorane, pabėgant nuo rutinos ir pasineriant į romantikos jūrą.